Casa Activa: Cum Functioneaza?

Casa activa – casa nZEB (casa cu consum aproape zero)

Orice proiect de casa activa trece prin testele de modelare energetica in urma carora se stabileste daca se incadreaza in parametrii unei case cu consum aproape zero. Noi proiectam o clădire cu o performanţă energetică foarte ridicată, la care necesarul de energie pentru asigurarea performanţei energetice este aproape egal cu zero sau este foarte scăzut

Denumirile de case cu consum aproape zero sau case nZEB sunt preluate si traduse dupa expresia nearly zero energy building. Aceste imobile se conformeaza unor standarde foarte exigente in ceea ce priveste consumul de energie si sursa acesteia. Pentru a ajunge sa se incadreze in standardele unei case cu consum aproape zero sau casa nZEB, cladirea este supusa in faza de proiectare unor teste, simulari si calcule energetice menite sa determine pentru casa activa mai multi parametri definitorii.

In legislatie, o clădire al cărei consum de energie este aproape egal cu zero este definită ca o clădire cu o performanţă energetică foarte ridicată, la care necesarul de energie pentru asigurarea performanței energetice este aproape egal cu zero sau este foarte scăzut şi este acoperit, în proporţie de minimum 30 %, cu energie din surse regenerabile, inclusiv cu energie din surse regenerabile produsă la faţa locului sau în apropiere. O noua denumire a acestui tip de cladire fost agreeat in legislatia specifica astfel: „clădire cu o performanţă energetică foarte ridicată, la care necesarul de energie pentru asigurarea performanţei energetice este aproape egal cu zero sau este foarte scăzut”.

Criteriile respectate de casa activa

Urmarim atent toate detaliile si respectam un set general de criterii care conduc proiectul la incadrarea in standardele de case nZEB . Aceste criterii sunt de natura tehnica si tin de o pregatire ridicata a proiectantilor si colaboratorilor din multe domenii conexe.

Case nZEB: cerinte tehnice

Luam in considerare pentru orice casa nZEB la milimetru cea mai buna orientare a cladirii, atat pentru a produce dar si pentru a inmagazina energie, proiectarea eficienta a spatiilor unei case cu consum aproape zero astfel incat sa ofere maximum de rezultate cu minimum de efort in bugetul cel mai mic posibil la momentul executiei.

Cerinte endogene unei case nZEB

Folosim pentru case cu consum aproape zero cele mai potrivite materiale astfel incat obiectivul financiar dar mai ales de consum sa se incadreze perfect in potentialul zonei in care se construieste obiecivul. Abordam integrat necesarul unei case nZEB (clădire cu o performanţă energetică foarte ridicată, la care necesarul de energie pentru asigurarea performanţei energetice este aproape egal cu zero sau este foarte scăzut) pe fiecare sezon astfel incat sa parcurgem cu usurinta intevalele minime si maxime de consum inclusiv pe paliere orare. Anvelopam orice casa nZEB cu materiale dezvoltate special pentru acest tip de casa cu cosum aproape zero facand ca pierderile sa fie aproape zero (aproximativ 2%) pe toata durata de expoatare a imobilului. Implementam cel mai bun raport dovedit al gradului de izolare termica atat pe considerende ale bugetului cat si pe cele ale consumului.

Cerinte exogene unei case cu consum aproape zero

Casa activa de tip nZEB are cel mai putin viciat aer obtinut printr-un sistem special de ventilare gandit pe principiul circulatiei aerului in natura. Optimizam consumul unei case cu consum aproape zero folosind instalatii special concepute si calibrate in acest sens dupa calcule elaborate si atent implementate de cei mai buni ingineri din domeniu. Folosim pentru orice casa nZEB tehnologie inteligenta. Oferim tuturor beneficiarilor de case cu consum aproape zero  solutii SMART pentru alegerea consumatorilor potriviti. Aducem in proiectele noastre lumina calda dar eficienta energetic astfel incat reducera consumului unei case nZEB (clădire cu o performanţă energetică foarte ridicată, la care necesarul de energie pentru asigurarea performanţei energetice este aproape egal cu zero sau este foarte scăzut) sa nu fie un impediment in exploatarea cladirii. Echipam case cu consum aproape zero cu cele mai productive elemente pentru ca energia generata de case cu consum aproape zero sa poata fi folosita oricand iar surplusul unei caze nZEB sa poata fi valorificat.

Case cu consum aproape zero – casele viitorului

Toti parametrii unei case cu consum aproape zero sunt controlabili de la distanta, se stocheaza si analizeaza permanent.

Factura unei case cu consum aproape zero are minus in fata sau cel putin zero. De fapt, casa viitorului, casa nZEB nu doar ca nu are facturi lunare ci are eventual are incasari.

Î: Cat de curat este aerul pe care il respira utilizatorii unei case simple?

R: Casa activa nu pastreaza deloc aerul viciat.