Ce facem: Casa Activa

Casa Activa – Casa eficienta energetic

Facem case care pot fi amplasate oriunde!

Casa activa – active house reprezinta viziunea noastra asupra celui mai ridicat confort pe care il putem oferi utilizatorilor casei, avand un impact minim asupra mediului si oferind un consum scazut de energie. Casa eficienta consuma foarte putin, aproape de zero energie iar in acelasi timp  produce mai multa energie decat consuma!

O casa activa este reprezentata de o cladire care combina eficienta energetica (casa eficienta energetic) cu un confort foarte ridicat al utilizatorilor, un climat interior excelent si are un mare respect pentru mediul inconjurator.

Casa noastra ofera o imagine clara si detaliata asupra conceptului de dezvoltare durabila si sustenabilitate. Prin acest tip de constructie sunt ridicate la nivel de top conditiile de trai si facilitatile oferite de spatiile proiectate in paralel cu performanta si eficienta energetica. In toate aceste aspecte, casa eficienta energetic exceleaza, aducand peste utililizarea minima de energie un profit important din obtinerea de energie excedentara consumului.

Nu e nevoie sa fii ecologist pentru a vedea avantajele, casa activa si casa eficienta energetic au o amprenta de carbon minima.

Casa activa vs Casa pasiva

Casa activa este mai mult decat o casa pasiva dar cu siguranta timpul ne va dovedi ca astfel de standarde vor fi fost doar drumul catre normalitate. Construirea unei case eficiente energetic nu va mai fi denumita casa activa sau casa pasiva sau casa nZEB si probabil ca se va discuta destul deputin despre aceasta. Discutiile ar trebui sa graviteze mai mult in jurul consumului scazut si a energiei produse de casa fie ea activa sau eficienta energetic.

casa eficienta energetic

Principiile Active House

Va prezentam principiile dupa care functioneaza casa activa, mai mult decat o casa eficienta energetic.

Î: Cum se construieste o casa activa?

R: Cel putin la fel de simplu ca o casa normala.